Тази сутрин два непалски хеликоптера са излетели над района около

...
Тази сутрин два непалски хеликоптера са излетели над района около
Коментари Харесай

Два непалски хеликоптера излетяха да търсят Боян Петров


Тази заран два непалски хеликоптера са изхвърчали над региона към връх Шиша Пангма в търсене на алпиниста Боян Петров. Това е станало в 2:30 ч. българско време (5:30 ч. непалско), като екипите включват по двама водачи, двама спасители и механик. За първи път Китай позволява на територията си непалски хеликоптери.

От сутринта двата избавителни екипа кръжат под върха и към всички лагери. На всеки 2 часа управлението на интервенцията от земя прави среща с водачите за информация. Освен това, шерпите в границите на идващите часове ще стигнат до Лагер 2, където е палатката на Боян, оповестяват от екипа на сънародника ни, съобщи БГНЕС.

100 китайски спасители пък са ангажирани със избавителната интервенция по земя. Част от тях през днешния ден са потеглили към втория височинен лагер, където има вяра да се намира българинът. Отделно, няколко шерпи, които през вчерашния ден останаха да нощуват в лагер едно, както и алпинистите от разнообразни страни, намиращи се в региона на експедиция, също не престават търсенето на Боян Петров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР