Тази сутрин депутатите създадоха Временна комисия за изработване на проект

...
Тази сутрин депутатите създадоха Временна комисия за изработване на проект
Коментари Харесай

Временната комисия за правилника на парламента ще заседава във вторник

Тази заран депутатите сътвориха Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. За неин ръководител беше определен Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

 

Идеята е в сряда да имаме подготвен парламентарен устав, който да бъде гласуван, признат и оттова да започва работата на Народното събрание, сподели съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков пред публицисти след председателския съвет на Народното събрание.

 

Има период за подаване на оферти – понеделник вечерта, във вторник ще заседава комисията, тъй че в сряда да бъде подготвен, посочи той. 

 

На председателски съвет обсъждахме: първо правилникът за работа на Народното събрание – във вторник да се събере комисията и вероятно в сряда да го гласуваме в зала, заяви и ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.

 

Тя сподели, че не са говорили за разпределението на непрекъснатите комисии сред другите парламентарни групи. Почти единомислещо, мисля, се разбрахме, че резервираме сегашните комисии като брой и като наименования, уточни Нинова. Тя добави, че идната седмица ще се съберат още веднъж, с цел да видят към този момент разпределението на комисиите сред другите парламентарни групи.  

 

На въпрос дали има консенсус по дневния ред на 49-ото Народно заседание, Николай Денков сподели, че към момента не са стигнали до уточняване на дневния ред с изключение на тези първи стъпки, които са безусловно нужни. Накратко обсъдихме законодателната стратегия, която сме представители с ГЕРБ, уточни съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

 

Ясно е, че всеки депутат може да даде други оферти, те ще бъдат прегледани и ще бъдат приоритизирани, добави Денков.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР