Тази сутрин Българският червен кръст ще изпрати помощите за пострадалите

...
Тази сутрин Българският червен кръст ще изпрати помощите за пострадалите
Коментари Харесай

БЧК изпраща помощите за пострадалите от земетресението в Албания

Тази заран Българският червен кръст ще изпрати помощите за потърпевшите от земетресението в Албания. Сред тях са палатки, одеяла и движимости от първа нужда. На управляващите в Тирана е препоръчано още в страната да бъдат командировани и български спасители, които да оказват помощ при търсенето на оживели. България изпраща и 200 хиляди лв. финансова помощ за потърпевшите.

Всеки миг се чака да тръгнат първите камиони с помощи, които България изпраща на потърпевшите албанци в резултат на в действителност разрушителното земетресение. 6,4 по скалата на Рихтер разклати страната преди дни. Последваха и доста вторични земетресения, над 500 на брой. Много хора не престават да нямат дом и са настанени във краткотрайни палаткови лагери. Именно такава помощ ще изпрати и България - 100 броя палатки в този миг се товарят на камиона. Включително 1000 одеяла, пакети храна, както и хигиенични пакети и неща от първа нужда за хората.

БЧК е в подготвеност да изпрати и помощ от хора и избавителни екипи, както и кучета на Планинската избавителна работа. По всевъзможен метод България желае да помогне на Албания в тази рецесия. Всички теза неща са част от бедствения запас на страната ни, също така България даде обещание и финансова помощ на Албания - държавното управление се ангажира да изпрати 200 000 лева
 Продължава да пораства броят на жертвите от земетресението в Албания Продължава да пораства броят на жертвите от земетресението в Албания
Расте броят на жертвите на мощното земетресение в Албания. Загиналите към този момент са 35-ма, оповестяват локални медии, базирайки се на публични данни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР