Тази сладка баница е така ароматна, толкова сочна и зашеметяващо

...
Тази сладка баница е така ароматна, толкова сочна и зашеметяващо
Коментари Харесай

Сладка баница с кокосови стърготини

Тази сладка баница е по този начин ароматна, толкоз сочна и зашеметяващо вкусна, че опиташ ли я един път, се пристрастяваш.

Необходими Продукти

● кори за баница 500 г фини
● кокосови стърготини 200 г
● кисело мляко - 1.5 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● яйца - 3
● олио - 1/2 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч.

За сиропа


● захар - 3 ч.ч.
● вода - 4 ч.ч.
● ванилия - 1
● лимонен сок - сока от 1/2 лимон

Начин на подготвяне

Сладка баница с кокосови стърготини е малко по-различно предложение, само че в действителност ужасно вкусно.

Оказва се, че не съм ви показала до момента моя обичан десерт, без значение от сезона. Тази сладка баница е по този начин ароматна, толкоз сочна и зашеметяващо вкусна, че опиташ ли я един път, се пристрастяваш. Признавам си, избирам я пред саралията. Но да си приказваме всъщност!

Започваме със сиропа, аз персонално смесих водата и захарта и оставих да кипнат. След това изключих котлона и доварих на към този момент изключения котлон, знаете, че най-малко още пет минути ще ври течността. Добавих ванилията. А на края и лимоновия сок. Оставих да се охлади добре.

През това време приготвих плънката за баницата. Разбих с вилица яйцата, захарта, киселото мляко и бакпулвера, олиото и кокосовите стърготини. С тази примес започнах да мажа корите, като употребих по две кори, които не съм мазала с олио сред тях, баницата не би трябвало да е мазна.

Корите се мажат съвсем напълно, оставя се малко в единия край, който при навиване ще е последният, с цел да не изтича плънка. Навиват се на руло и се слагат в намазана с олио тава, аз употребих тавата на фурната, само че плитката.

Получиха се шест рула. Всяко от тях от горната страна намазах леко с меко масло! Пекох на 200 °C до прелестен тен. Около 20-25 минути, само че зависи от фурната, би трябвало да наблюдавате процеса на печене.

Готовата баница извадих и незабавно залях с изстиналия сироп. Направих го на няколко пъти, тъй като употребих плитката тава, в случай че вашата тавичка е дълбока, можете да залеете баницата едновременно. Поема си целия сироп! След три-четири часа можем да сервираме!

Идеален десерт, може да се сервира с малко разрушена сметана, с топка сладолед или с обичан плод, както направих аз, добре е плодът да контрастира по усет, баницата е наситено сладка, кайсията леко кисела и за мен идеална композиция.

Остава да се насладим!

☑️Забележка: Моята чаша за мерене на продуктите е с съдържимост 200 мл, не е проблем да е малко по-малка или по-голяма, само че главното е всички съставки да се мерят с един тип чаша!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР