Тази сесия изпраща три ясни послания. Първото - ние сме

...
Тази сесия изпраща три ясни послания. Първото - ние сме
Коментари Харесай

Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО: Трябва да приветестваме Украйна като член на НАТО

Тази сесия изпраща три ясни послания. Първото - ние сме с Украйна досега, когато тя извоюва успеха и по-късно. След повече от 800 дни война нашите украински другари са тук, при нас, с цел да ни напомнят, че ние би трябвало да създадем всичко допустимо да ги поддържаме, и то не след две години, не след два месеца, не след две седмици, имат потребност от нашата помощ в този момент. Ние би трябвало да изоставим изкуствените червени линии. Украинците би трябвало да получат това, което им е належащо и да го употребяват по този начин, както им е належащо. 

Това съобщи ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба по време на брифинг пред публицисти преди формалното разкриване на пролетната сесия на асамблеята. 

" Непрекъснато ставаме по-силни. Днес на това съвещание ще участват 400 души, от които 200 депутати от 32 страни, съобщи Шчерба.

" Тази заран ще показва и слага на гласоподаване две много важни заявления.  Първо, декларацията за непоколебимата ни помощ и поддръжка за Украйна и декларацията с нашите рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон тази година ", сподели още той.

" НАТО би трябвало да бъде алианс на демокрации. Алианс, сигурен и решим, да отбрани всеки сантиметър от територията на съдружниците си по силата на член пети. Съюз, който споделя заслужено изгодите и отговорностите сред членовете си. Алианс, който приветства тези, които споделят нашите полезности и способстват за нашата обща сигурност. Швеция участва за първи път и би трябвало да приветстваме като член Украйна, която да я последва ", счита Шчерба. 

По думите му пролетната сесия се организира във време, когато войната в Украйна е достигнала своята сериозна точка. Той прикани всички членове на алианса да се обединят и да бъдат решителни. 

" Демокрациите ни са под блокада от Путин и неговите приятели-диктатори. Опитват се да разделят нашето население, да подкопаят доверието в нас и да унищожат демокрацията ", безапелационен бе ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО. 

През последните два дни 5 комитета и комисии на НАТО заседаваха и обсъждаха 16 тематики в наличието на ръководители от страна на България и НАТО. 

Тази заран към делегатите в асамблеята ще се извърнат служебният министър-председател на Република България Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР