Тази седмица в Индия започват най-големите демократични избори в света,

...
Тази седмица в Индия започват най-големите демократични избори в света,
Коментари Харесай

Избори в Индия: BJP на президента Моди търси поддръжници в САЩ

Тази седмица в Индия стартират най-големите демократични избори в света, когато съвсем 970 милиона гласоподаватели вземат решение дали да дадат трети мандат на министър-председателя Нарендра Моди. Изборите ще продължат шест седмици след акция, обхванала цяла Индия, а също и в Съединените щати.

Поддръжниците на Моди му приписват заслугата за извеждането на Индия на международната сцена и превръщането й в такава от най-бързо разрастващите се стопански системи в света. Неговите критици обаче споделят, че Моди е разпалил вълна от хиндуистки шовинизъм, репресирал е съперниците, задушил е свободата на печата и е подклаждал религиозно напрежение с мюсюлманите и други малцинствени групи.

През идващите седмици преди изборите, които стартират в петък, отвъдморското поделение на партията Bharatiya Janata (BJP) на Моди притегли членове на индийската диаспора в Съединени американски щати да водят акция от негово име, или посредством позвъняване по телефона на другари и семейство в Индия, или като пътуват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР