Тази седмица в Хюстън, Тексас, работи специален доставчик на пица

...
Тази седмица в Хюстън, Тексас, работи специален доставчик на пица
Коментари Харесай

Самоуправляващ се автомобил разнася пици в Хюстън

Тази седмица в Хюстън, Тексас, работи специфичен снабдител на пица по домовете. Роботът „ Нуро ” към този момент се оправя без човешко наличие, като разнася независимо поръчки на пица „ Домино ”.
Роботът има тип на малко микробусче, което се движи без водач по улиците на града до адреса, от който е подадена поръчката. По време на напредването към получателя се изпраща код, посредством който при идването на доставката индивидът получава поръчаната от него пица.

Клиентите, които обслужва роботът-автомобил, получават известия, които се актуализират и демонстрират непрекъснато местоположението му.

Отстрани на микробусчето-робот има по 2 дребни порти, наподобяващи врата на багажник, а сред тях е инсталиран дребен екран. Върху този екран се набира получения преди този момент пин код. По-нагоре се отваря дребна малка врата и клиентът си взема топлата пица.

Засега опция да получават доставка на пица по домовете по този метод имат единствено част от жителите на Хюстън, тъй като роботът-доставчик е в изпитателен период . Собствениците на пицарията, която го е наела, желаят да проучат какъв брой добре се съхраняват и по какъв начин идват доставките, по какъв начин клиентите взаимодействат с робота и по какъв начин независимата доставка без човешко наличие се отразява както на клиентите, по този начин и върху работата на хората, които подготвят пиците и ги изпращат за доставка.

През февруари 2020 година компанията „ НУРО ” (NURO) стана първият независим разработчик на коли, получил утвърждение от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) за тестване на коли без човешки надзор. За разлика от други сходни компании, „ НУРО “ проектира пътни самоуправляващи се транспортни средства не за транспорт на хора, а на артикули .

През април компанията получи второ позволение да тества електрическия си самоуправляващ се автомобил по избрани улици на щата Калифорния, в региона на Санта Клара, а в този момент и в избран регион на Хюстън, с първите доставки на пици по домовете с робота „ Нуро ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР