Тази седмица украинското правителство ще въведе по-строги правила за влизане

...
Тази седмица украинското правителство ще въведе по-строги правила за влизане
Коментари Харесай

Тест за неваксинираните срещу COVID-19 при влизане в Украйна

Тази седмица украинското държавно управление ще вкара по-строги правила за влизане в страната за нейни жители и чужденци, които не са получили нито една доза антикоронавирусна ваксина. Може да бъдат наложени и спомагателни ограничавания за лица от тази категория. Това заяви през днешния ден посредством Фейсбук Михайло Радуцки, народен представител от групата на партия " Слуга на народа " и началник на парламентарната комисия по опазването на здравето, съобщи ТАСС.

С цел да бъдат сведени до минимумна вирусни разновидности украинците и чужденците ще бъдат подлагани на тест при влизане в страната. Изключение ще се прави за украински жители с сложена най-малко една доза ваксина против COVID-19 и за поданици на други страни с имунизационни документи. Карантината обаче ще е наложителна за жители, пристигнали от Русия и Индия, в случай че са се намирали в тези страни над 7 дни и не са имунизирани с препарати, утвърдени от СЗО.
 Лукашенко подреди затваряне на границата с Украйна Лукашенко подреди затваряне на границата с Украйна
Беларуският президент Александър Лукашенко разпореди в петък цялостното затваряне на границата на Беларус със прилежаща Украйна, позовавайки...

" Впоследствие Украйна ще бъде принудена и да постанова ограничавания за неимунизираните жители ", а при утежняване на епидемиологичната обстановка ще работят единствено учебните заведения, в които са имунизирани най-малко 80 на 100 от учителския състав, уточни депутатът. В момента са ваксинирани едвам половината педагози в страната.

Според Радуцки такива ограничавания би трябвало да се наложат и по отношение на, публичното хранене и други браншове, работещите в които влизат в директен контакт с популацията.

От февруари, когато Украйна стартира да имунизира популацията, в страната са ваксинирани 3 599 169 души, а две дози са получили 2 033 616. Използват се препаратите на Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, CoronaVac и Moderna. Заразените от началото на пандемията са 2 252 785.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР