Тази седмица сутрешното предаване на Радио София Събуди се, София“

...
Тази седмица сутрешното предаване на Радио София Събуди се, София“
Коментари Харесай

Успешен зимен сезон отчитат в Боровец

Тази седмица утринното предаване на Радио София „ Събуди се, София “ беше на посетители на Самоков и Боровец . Именно в курортния комплекс беше позиционирано мобилното ни студио, в което посетители бяха Мария Шейнова – ръководител на „ Бороспорт “ и професионалния сноубордист Симеон Митрев.
Сезон 2021/2022 е извънредно сполучлив за Боровец, съгласно Мария Шейнова.
„ Изключително удовлетворени сме от времето досега, толкоз доста натурален сняг не е валял от най-малко 5 години “, сподели тя.
В анкета на Радио София за изискванията, които предлага курортния комплекс, туристите означиха, че постоянно се случва чужденците да са по-доволни от българите от изискванията в Боровец.

„ Може би ненапълно българите одобряваме тази планина и природа за даденост, тъй като ни е по-достъпно, само че не мисля, че българите са недоволни , това ни е главният пазар, имаме доста положителни отзиви от тях “, сподели Шейнова и добави, че в Боровец има три ски центъра, които са свързани по сред си.
„ Има връзки, посредством които всеки може да се придвижи от единия до другия ски център без да се постанова да смъква ските. Курортът е подсигурен за всички равнища скиори – от начинаещи до специалисти “.
Туристите означават, че постоянно на „ Маркуджик “ се образуват опашки.
„ Наистина се образуват опашки на долната станция на кабинков въжен превоз. През уикендите отваряме с половин час по-рано. Удължихме и работното време от предишния месец - с половин час повече работим вечерта, с което на процедура удължаваме и времето за каране на нашите посетители “, сподели Мария Шейнова.
Тя добави, че нощното каране в Боровец е желано най-вече от българите, а великобританските туристи са извънредно удовлетворени от приятелското и доброжелателно отношение към тях.
По отношение разширението на ски пистите, Мария Шейнова сподели, че все още няма опция за това, защото Законът за горите не го разрешава.
От тази година още веднъж работи и „ Фън Парк Боровец “ , който е дълъг 250 м и има две ленти с разнообразни равнища на компликация, подобаващи както за начинаещи, по този начин и за специалисти, описа Симеон Митрев. Той е сноубордист и от 10 години се занимава професионално с този спорт.
През месец март предстоят 4 надпревари на Боровец. На 9, 10 и 11 март ще се проведат великански слаломи за купите „ Петър Попангелов-старши “, „ Мемориал на първенците “ и „ Чамкория Джуниър “. На 15 март ще организира и съревнование за купата на „ Бороспорт “.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР