Тази седмица новата формация на Кирил Петков и Асен Василев

...
Тази седмица новата формация на Кирил Петков и Асен Василев
Коментари Харесай

ДБ и ПП: Какво България очаква от тях

Тази седмица новата групировка на Кирил Петков и Асен Василев направи дебют в социологическите сондажи. Стартът е с към 9-11%, което е впечатляващо и демонстрира капацитет. Засега обаче главният резултат от появяването на новия състезател е разбъркване в гласовете за “партиите на промяната” (според Маркет линкс).

Резултатите на друга организация (Тренд) пък подсказват, че може да има и известно общо понижаване на гласовете за новите партии спрямо тези на предходното статукво. И в двата сюжета общото е по-ниската поддръжка за Има Такъв Народ, които хората виждат като основни виновници за неуспехите на последните два Народното събрание. И тази оценка напълно не е без съображение.

Реалистичен вид за държавно управление

В тази обстановка пристигна концепцията на Христо Иванов за предизборна коалиция сред Демократична България и новата партия на Петков и Василев. Тази концепция беше разумна, доколкото незабавно би направила една такава коалиция кандидат за първото място на идващите избори. И това не е единствено поради аритметичния общ брой на рейтингите на Демократична България и Политическа партия, само че и заради обстоятелството, че и зад двете обединения има много сила и положителни упования. Политическа партия обаче избраха да се явят независимо, което пък автоматизирано ги прави и съперник на Демократична България. След това решение от интерес и за двата политически субекта е да не се впуснат в подялба на гласовете и прахосване на насъбраната сила.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР