Тази седмица екоинспекцията във Варна наложи три санкции на хотели,

...
Тази седмица екоинспекцията във Варна наложи три санкции на хотели,
Коментари Харесай

Екоминистър Юлиян Попов: Морето е чисто, но санкциите за замърсяването му са неадекватни

Тази седмица екоинспекцията във Варна наложи три наказания на хотели, които замърсяват Черно море. Те са сред 2 и 10 хиляди лв., само че считам, че това са несъответстващо ниски санкции и сега екоминистерството създава проект освен за тяхното повишение, а и да са малко по-отговарящи на действителността. Това сподели по Би Ти Ви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

През август той е обиколил цялото Черноморие два пъти и се е убедил, че като цяло то е чисто и водата е чудесна. Прословутият гърмеж на стената на язовир „ Нова Каховка “ в Украйна по никакъв метод не се отразил на Черно море, сподели Попов. По принцип от началото на войната Министерство на околната среда и водите ревизира морската вода по-често и то освен настоящото положение на чистотата, а посредством специфични модели и дали е имало някаква замърсявания обратно във времето.

Имах среща с двата синдиката, с цел да обсъдим въпроса с въглищните централи, сподели още министър Попов. " Ние сме вкарани в доста комплициран преговорен проблем. От една страна сме се договорили с Европейската комисия. От друга страна Народното събрание е задължило държавното управление да се отхвърли от договорните точки. Между тези две позиции ние би трябвало да лавираме и да открием някакъв път. Аз съм сигурен, че ще стигнем до решение, което ще отключи останалите средства по Плана за възобновяване и резистентност “, акцентира Юлиян Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР