Тази събота, 08.07, освен че ще си почиваме от работа,

...
Тази събота, 08.07, освен че ще си почиваме от работа,
Коментари Харесай

Подгответе се: В събота, в 14:15 ч. 99% от хората на Земята ще изпитат едно и също нещо

Тази събота, 08.07, като се изключи че ще си почиваме от работа, ще се случи нещо в действителност феноменално. 

В 14:15 ч. българско време 99% от хората на Земята ще получат слънчева светлина. Звучи необикновено, нали? 

Всъщност, всичко стартира предходната година след интернет обява, която твърди сходно нещо. След като изказванието оказва се на всички места, сайтът timeanddate.com, който се занимава с часови пояси, прави изследване и се оказва, че изказванието е в действителност правилно. 


Перфектният миг
Оказва се, че в избрания като Перфектен ден, 08 юли, в дадения час, на западното крайбрежие на Северна Америка стартира изгревът, до момента в който в Източна и Югоизточна Азия към момента е полумрак. 

В този миг множеството обитаеми места се намират на дневната страна на Земята или в някоя от зоните на здрача. Единствените огромни земни маси на нощната страна са Австралия, Нова Зеландия, елементи от Югоизточна Азия и Антарктида.
Обяснението
Ако погледнете още веднъж графиката нагоре, ще забележите, че линията е малко неуверена. Всъщност тази несигурност е една от аргументите, заради които изследването на тези данни е толкоз вълнуващо!

Тя демонстрира по какъв начин даже дребните ежедневни промени в разпределението на слънчевата светлина към слънцестоенето могат да окажат много огромно въздействие върху броя на съответното население.

В един ден рядко обитаем регион може да се намира тъкмо в зоната на здрача, а на идващия - в нощта; на другия завършек на земното кълбо огромен град може по едно и също време да се е включил към зоната на здрача, което води до видимо деформиране на кривата.

Независимо какво е научното пояснение, забавно е да знаем, че в този миг, едновременно всички хора на Земята сме обединени от Слънцето! 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР