Тази рецепта е вдъхновена от големия апетит на моят любим

...
Тази рецепта е вдъхновена от големия апетит на моят любим
Коментари Харесай

Вкусно по природа: Фъстъчено, карамелено и с шоколадов вкус!

Тази рецепта е въодушевена от огромния вкус на моят обичан към комбинацията шоколад и фъстъци и изключително печени фъстъци. Споделяйки живота си дружно, той промени доста питателните си желания, само че влечението му към всевъзможни снаксове с шоколад и фъстък, без значение от качеството им, не се е трансформирало. Затова, вместо да се страда,лишавайки се от нещо толкоз обичано, аз избирам да измисля подобаващи предписания, които включват обичаната му композиция и нямат всякакви нежелани мощно рафинирани детайли.

Рецептата е от две елементи и се прави много елементарно и бързо – в една купа с пасатор. Преди време изпекох огромно количество фъстъци във фурната. Предпочитам аз да го върша сама, защото купешките са с съмнително олио и много сол. В тава и в авансово загряна фурна на 180 С ги пека 15 мин, като 1 – 2 пъти ги разбърниквам, с цел да са отмерено изпечени. Оставям ги да изстинат преди да ги прибера в буркан. Така знам, че имам  за дълго време.

Необходимите артикули

Фъстъчени карамел

50 г кокосово масло (разтопено)
40 г какаово масло (разтопено)
50 г фъстъчен тахан
30 г мака
50 г кокосова захар (смляна на ситно в кафемелачка)
¼ ч.л. сол
1 ч.л. дестилат от ванилия
50 мл топла вода
30 г печени фъстъци на на дребни части

Суров шоколадов топинг

6 с.л. сурово какао на прахуляк
2 с.л. (20 г) кокосово масло (разтопено)
2 с.л. (20 г) какаово масло (разтопено)
3 с.л. (30 г) пълномаслено кокосово мляко (стайна температура)
3 с.л. течен подсладител по желание
½ с.л. мака
¼ ч.л. сол

За фъстъчения карамел:

Пасирайте на ниска степен всички съставки без водата и фъстъците, за малко едвам се смесят. Докато работи пасатора с тънка бликам сипете водата, по този начин ще се получи добра емулсия. Важно е водата да е топла (не студена), тъй като другояче какаовото масло може да се пресече и не може да се извърши рецептата. Щом водата се съдени с останалото разбъркайте и фъстъците. Изсипете в подобаващ съд. За задачата употребих правоъгълен силиконов 9 см / 22 см, може и 8 см на 20 см. Ако нямата силиконов, различен подобаващ затрупан с хартия за печене. Оставете в ледник да стегне изцяло 1 час преди да нанесете шоколадовия топинг.

За суровия шоколадов топинг:

Пасирайте всичко дружно до момента в който се съедини изцяло. Нанесете го върху стегналото барче. Раздрусайте го няколко пъти, с цел да слегне и да няма въздух сред пластовете. Оставете в хладилника да стегне още веднъж за най-малко 30 мин.

Гарнирайте с печени фъстъци от горната страна преди да е стегнал шоколада.

Съхранявайте в ледник до 5 дни.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР