Тази рецепта е суперпитателна солена закуска, която ще те държи

...
Тази рецепта е суперпитателна солена закуска, която ще те държи
Коментари Харесай

Вкусно по природа: Бъркано тофу с авокадо

Тази рецепта е суперпитателна солена закуска, която ще те държи утолен и ще даде на тялото ти всичко належащо за отличен старт на деня. Маринованото и след това леко запържено тофу прилича на тип и усет бъркани яйца.

Добрата закуска е значима, с цел да сложим положително начало на деня. Някои хора избират лека закуска като смути, някои избират нещо сладко, други желаят солено. Каквото и да закусвате, постоянно можете да намерите елементарен и потребен вид за себе си.

Тамари е естествено ферментирал соев сос. Не съдържа глутен и мононатриев глутамат. Препоръчвам го като сурогат на стандартния соев сос. Вкусът е доста по-добър.

Необходимите артикули:

2 порции, 15 минути
2 с.л. зехтин
½ праз лук или ½ глава кромид лук на ситно
2 скилидки чесън на едро
магданоз, раздробен на едро
 

За маринатата на тофуто:
200 г тофу
3-4 с.л. бадемово или оризово мляко
2 с.л. хранителна квас
1 с.л. тамари
1 ч.л. горчица
½ ч.л. куркума
½ ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
1 ч.л. чубрица
1/3 ч.л. черна сулфатна сол за по-яйчен усет (по желание)

 

Първо подгответе маринатата за тофуто. Разбъркайте в купа всички съставки за маринатата без самото тофу. Преди да добавите тофуто, го отцедете добре от водата. Попийте, като употребявате забрадка или салфетка. Внимавайте да не го натискате доста мощно, с цел да не стане на каша. После го надробете и го прибавете към маринатата.

В тиган загрейте зехтина на междинен огън. Запържете леко лука за 2-3 минути. Добавете чесъна и гответе до златисто, като понякога разбърквате, с цел да не загори. Сложете тофуто и гответе още 5 минути, като не забравяте да разбърквате. Накрая сложете и магданоза.

Най-добре е да се употребява неотложно.

За гарнитура: самун, авокадо и алфа-алфа кълнове



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР