,,Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че

...
,,Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че
Коментари Харесай

Денков: България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор


,,Тази промяна е нужна, това беше обяснено толкоз ясно, че не знам за какво продължаваме още веднъж да разясняваме това, че съдът би трябвало да бъде самостоятелен, че прокуратурата би трябвало да носи отчетност, че би трябвало да има механизми, които да управляват основния прокурор.``

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по отношение на измененията в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„ Емоциите, които някой се пробва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да напомня също по този начин, че текстовете, които бяха признати, са съветвани с Венецианската комисия, значително са предложени от Венецианската комисия като разновидности, тъй че ние сме приели някои разновидности “, сподели Денков.

Премиерът акцентира, че България е наказана над 10 пъти за това, че няма надзор върху основния прокурор.

„ Ако болката е във връзка с измененията за служебното държавно управление, тъй като това също се появява като тематика, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не би трябвало да оставя еднолична власт, която в дълги интервали от време да няма парламентарен надзор “, изясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази против това.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР