Тази планина се отличава с уникална форма на пирамида, което

...
Тази планина се отличава с уникална форма на пирамида, което
Коментари Харесай

Пирамидата на Антарктида вече не е загадка

Тази планина се отличава с неповторима форма на пирамида, което развинтва фантазията на някои последователи на тайните теории, карайки ги да си измислят истории за извънземна интервенция във възникването на толкоз геометрично великолепен сектор от антарктичния релеф.

Но същинското пояснение на някое събитие нормално е най-простото.

Неотдавна медиите разпространиха новината за сякаш новооткрита пирамида на Антарктида, покрита със снегове. Както се оказва, пирамидалната планина надалеч не е нова, тя е открита през 1935 година, а в този момент южно от нея е ситуирана настоящата база на климатолози „ Пейтриът хилс “.

Пирамидалните структури в планините на Антарктида са по-скоро резултат от работата на стотици милиони години ерозия, описват експерти пред изданието Live Science. „ Пирамидата “, която притегля вниманието на феновете на историите за НЛО и паралелни светове, се явява една от многото, образуващи планинската система Елсуърт, кръстена в чест на водача Линкълн Елсуърт, прелетял над тази околност на 23 ноември 1935 година.

Координатите на безименната естествена пирамида са 79°58’39.25″S 81°57’32.21″W; тя се намира в южната част на Елсуърт в региона на хребета Гаритедж, прочут със своите неповторими изкопаеми, измежду които са трилобити от интервала Камбрий. Планината-пирамида не е огромна – височината ѝ е едвам 1265 м.

Според Маури Пелто, професор по екологични науки в колежа Никълс (щата Масачузетс), неповторимата пирамидална форма е придадена на скалата от многовековна ерозия.

 

Картите на Земята са на 30 милиона години

 

При размразяване и заледяване водата запълва пукнатините на планините и при намаляване на температурите се уголемява и се трансформира в лед. На собствен ред ледът усилва пукнатините. Процесът се повтаря безчет пъти, което води до образуването на по-големи пукнатини и рухването на част от скалите. Най-вероятно по подобен метод пораждат и другите пирамидални скали.

В коментар на фантастичните теории, появили се към антарктическата пирамида, Пелто отбелязва, че техните създатели „ най-малко нещо мислят, а в процеса евентуално и на нещо ще се научат “.

Антарктида, ерозия, пирамида Tweet

Навигация

Блудният райхЦРУ разгласява десетки секретни карти

FACEBOOK

 долината Уайпио, Каменхамеха, Нанауе, индивидът акула, хавайска митология, сандалово дърво

Долината Уайпио: Дом на демони, полубогове и деспоти

 предишния живот, мемоари от минал живот, регресия, внушаемост, прераждане,

Спомени от предишния живот на деца и регресия в предишния живот – случаи на прераждане?

© 2015-2023 Древните. Всички права непокътнати. | За нас | Контакти | Партньори
Уеб Дизайн от ComSys2000 Show

С потреблението на този уебсайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация Приемам

Сайтът употребява coocies, с цел да ви даде допустимо най-хубавото сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с потреблението им.

Затвори

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР