Тази обстановка - отстояването на националните и съюзни интереси, е

...
Тази обстановка - отстояването на националните и съюзни интереси, е
Коментари Харесай

Румен Радев: Да си офицер не е професия, а дълг към отечеството

Тази конюнктура - отстояването на националните и съюзни ползи, е все по-трудна задача. Тя изисква хора с високи нравствени качества и отвореност към света с ясна визия за бъдещето.

Това съобщи президентът Румен Радев, който взе присъединяване в тържеството по случай завършването на випуск " Княз Александър I " - II промяна на Военната академия " Георги Стойков Раковски ".

За него е голямо наслаждение да поздрави завършващите. Това е денят, в който материализирате вашите старания и прекрачвате във вашия стадий на кариерното развиване, означи президентът.

Той е уверен, че завършващите осъзнават изцяло провокациите, които стоят пред тях в динамичността на геополитическите процеси и рисковете пред сигурността.

" На вас се пада достойнството и отговорността освен да въведете новите въоръжени системи на типовете въоръжени сили, за които се изразходват големи средства от държавния бюджет. Вие би трябвало да покажете, че модернизацията на българската войска е комплициран, изчерпателен развой на промяна. За нея вие ще би трябвало да разработите нови модели и да трансформирате надълбоко системата и процеса на логистично обезпечаване ", заръча президентът Румен Радев на завършващите.

Трябва доста деликатно да прецените по какъв начин да съчетаете всички нови неща с постигнатото и развивано в нашата система за защита и сигурност. Разходите за защита непрестанно ще порастват и ние сме задължени да оползотворим всичко, с което разполагаме, подчертава президентът.

Трябва да съхраните и развиете традицията на модерната школа като поръчител за опазване и подсилване на висок честен дух, без който и най-модерното въоръжение губи смисъл. Радев е уверен, че триумфът ще съпътства тези, които са усвоили най-важния урок, че не е задоволително да се успокоявате със солидната основа, а да търсите новите познания през цялата са кариера.

Президентът прикани завършващите офицери да останат правилни на своя съзнателен избор и да служат на народа и отечеството.

Никога не забравяйте, че да си офицер от българската войска не е просто специалност, а самопризнание и дълг към отечеството, приключи президентът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР