„Тази нощ, внезапно, от нас си отиде Костадин Чакъров –

...
„Тази нощ, внезапно, от нас си отиде Костадин Чакъров –
Коментари Харесай

Почина Костадин Чакъров, политически съветник на Т. Живков

„ Тази нощ, ненадейно, от нас си отиде Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и ръководител на Съюза на комунистите в България до 2013 година “, оповестиха от съюза, представен от "Труд ".

„ Коста умря едвам навършил 70 години! Отиде си индивидът, отдал цялото си сърце и мисъл на България, на Българската комунистическа партия, на Съюза на комунистите в България! След него остава делото му, което за нас ще бъде образец. Нека бъде ярък споменът за нашия другар, приятел и сподвижник! Вечна популярност, признателност и реверанс пред паметта за другаря Костадин Чакъров! “, написа Павел Иванов, ръководител на Съюза на комунистите в България и Движение „ Че Гевара “.

Костадин Чакъров е последния политически консултант (политически асистент съгласно партийното название на длъжността, съществуващо до 1989 г.) на Тодор Живков, а преди 1981 година и на Людмила Живкова.

Роден е през 1947 година в Пловдив.

Завършил е Юридическия факултет на СУ.

Работи поредно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, консултант в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Последното изявление на Чакъров пред Дир.бг>>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР