Тази нощ общо 168 машини са почиствали снега в столицата,

...
Тази нощ общо 168 машини са почиствали снега в столицата,
Коментари Харесай

Столична община: 168 машини са почиствали снега в София през нощта

Тази нощ общо 168 машини са почиствали снега в столицата, оповестиха от Столична община.

В града са осъществени обработки със смеси против замръзване по отношение на преваляванията от сняг и минусовите температури. Машините са работили на територията на Столична община във всички региони на града по трасетата на градския превоз, стръмни сектори, мостове, съществени улици в регионите. Продължават обработки в регионите Лозенец, Студентски, Кремиковци, Панчарево, Триадица, Младост, Витоша, Овча купел, Подуяне, Слатина и други, оказва се още от известието на общината.

Екипите на Столичен инспекторат наблюдават ситуацията и управляват активността на почистващите компании. Екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ правят обходи в града.

От Столична община припомнят на водачите да карат с коли, готови за придвижване при зимни условия, както и със съобразена скорост.

От Национален институт по метеорология и хидрология издадоха предизвестие от първа степен - жълт код, за ниски температури в цялата страна и за мощен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР