Тази нощ израелски специални сили щурмуваха главната джамия в Йерусалим

...
Тази нощ израелски специални сили щурмуваха главната джамия в Йерусалим
Коментари Харесай

Израел нанася удари в Газа в отговор на ракетен обстрел

Тази нощ израелски специфични сили щурмуваха основната джамия в Йерусалим - Ал-Акса. Силите за сигурност влязоха в джамията, с цел да изгонят оттова огромна група араби, коиъто се барикадираха вътре и хвърляха камъни по служителите на реда, възпламениха и фойерверки. В отговор бяха изстреляни светкавични гранати.
В резултат на това: няколкостотин араби бяха арестувани и изведени под защита. В същото време палестинците всеобщо излязоха по улиците на Йерусалим, започнаха конфликти в целия град. В резултат на това бяха ранени повече от 100 души и арестувани съвсем 500. Ескалацията потегли по серпантина: ракети летяха от линията Газа. Израелската войска заяви, че множеството от снарядите са били свалени, само че една от ракетите удари завода в град Сдерот. Резултатът е опустошение и пожар. В отговор, по-късно сутринта, артилерията и израелските военновъздушни сили започнаха да нанасят удари по линията Газа.
IDF твърди, че техните цели са подготвителни бази и военни постове на палестинското придвижване Хамас. Редица авторитетни арабски страни, в това число Египет и Йордания, към този момент осъдиха това, което считат за несъразмерна приложимост на мощ от израелската войска.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР