Тази неделя стартира държавното първенство по Хокей 5 на открито

...
Тази неделя стартира държавното първенство по Хокей 5 на открито
Коментари Харесай

Свети Климент стартира в държавното по Хокей 5

Тази неделя започва държавното състезание по " Хокей 5 " навън за мъже. В конкуренцията за първи път ще се пусне и варненският клуб " Свети Климент ". " Понеже до момента не сме взели участие в такова състезание стартираме от дивизия " Б ", където има пет тима. Толкова са те и в " А " дивизия. С нас са Вълците (Харманли), Пловдив, Славия и Академик Плюс (София) ", показа за " Петел " старши треньорът на варненци Николай Янчев.

Тази неделя неговият отбор гостува на Вълците в Харманли. Първенецът във втория ешелон сигурно влиза в елита, като за втория още не е решено дали ще играе бараж или ще получава промоция също по право.

Двама от класните германци в " Свети Климент " от предходната година към този момент не са в тима. Става дума за Карл Прийор и Себастиян Грейт. За сметка на това е притеглен още един германец - Паул Стикел, като общо играчите от тази страна при варненци са трима. 

" Хокей 5 " също като " Хокей 11 " е с правила за намерено, единствено че игрището е по-малко и играчите са петима. Тази вариация се играе и на младежките олимпийски игри. Мениджърът в " Свети Климент " - съдията Християн Василев, свири финала в Буенос Айрес през 2018 година ", разясни Янчев.

Той се надява варненци да започват с победа в неделя. " По мое мнение нашите пет тима са по-силни от петте в дивизия " А ", просто не са играли въпросната вариация на хокея с петима състезатели на терена. Надявам се, че можем да бием всички, макар че Славия и Академик са с доста опитни играчи ", изрази упоритостите си наставникът на варненския отбор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР