Тази неделя, 30 октомври, преминаваме към зимното или астрономическото часово

...
Тази неделя, 30 октомври, преминаваме към зимното или астрономическото часово
Коментари Харесай

Кардиолог: Две седмици са нужни на човек, за да привикне с новото часово време

Тази неделя, 30 октомври, прекосяваме към зимното или астрономическото часово време

В 4:00 часа сутринта стрелките на часовника се връщат с един час обратно. При промяната на времето човешкият организъм изживява адаптационен дистрес синдром, разяснява пред кардиологът д-р Жоро Николов:

" Негативно се отразява. Аз съм срещу да се сменя времето. Смятам, че е извънредно време Европейският съюз да намерят мъдрост и сили да помислят за здравето на хората и повече да не го сменят. Като се смени времето всеки организъм, колкото и да е здрав, колкото и да е млад, колкото и да е мощен, изживява адаптационен дистрес синдром. Трябва да минат две седмици, с цел да привикнеш към новото часово време. Сърцето работи с биоток и се разстройва неговата функционалност. Човек към този момент би трябвало да става в друго светлинно време и зрителното усещане, и умственото усещане, и прочувственото се трансформира. "

През март 2019 година Европейският парламент гласоподава за отпадането на сезонната промяна на часа. От своя страна всяка от страните членки би трябвало да реши дали да премине напълно на лятно или зимно часово време.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР