Тази напитка причинява бързо пристрастяване поради хормона допаминСпециалисти от Медицинския

...
Тази напитка причинява бързо пристрастяване поради хормона допаминСпециалисти от Медицинския
Коментари Харесай

Бирата е най-коварният алкохол

Тази напитка предизвиква бързо пристрастяване заради хормона допамин

Специалисти от Медицинския факултет на университета в Индиана организираха малко изследване във връзка с феномена на пристрастяването на човек към алкохола.

В проучването са взели участие 50 мъже на друга възраст. Учените са тествали реакцията на тялото на доброволците към алкохола.

За тази цел всички участници са били помолени да опитат алкохолни питиета от избран тип, след което специалистите са следили отделянето на хормони, както и реакцията на тялото.

В резултат на това се оказва, че човешкото тяло реагира на бирата, да вземем за пример, посредством освобождение на допамин - хормона на удоволствието. В тази връзка учените означават, че бирата е може би най-коварната и рискова измежду всички други алкохолни питиета, защото предизвиква бързо пристрастяване заради хормона допамин, показа.

Учените са загрижени от обстоятелството, че доста хора даже не считат бирата за алкохолна напитка. Поради тази причина по този начин нареченият „ бирен алкохолизъм “ води до още по-страшни последствия от елементарните спиртни питиета и е необятно публикувано събитие в наши дни.

Трябва да се означи, че в допълнение към бирата, описът на най-опасните алкохолни питиета включва коктейли, които също се смятат за слаб алкохол, алкохолни смеси (това нормално включва екзотични коктейли, направени от огромен брой съставки), оказващи изключително отрицателно въздействие на черния дроб и бъбреци. Към тази категория се отнася и безобидното на пръв взор шампанско и ликьори.

Аристократична напитка като шампанското влиза в тази ранглиста заради наличието на въглероден диоксид в нея, което способства за бързото асимилиране на алкохола в кръвта. А сладкият алкохол е подъл, тъй като е с високо наличие на захар. В композиция с алкохол тя предизвиква непоправима щета на панкреаса.

*Важно: Статията не е сурогат на квалифицираното здравно мнение! Не забравяйте, че потреблението на алкохол е нездравословна за здравето даже в дребни количества!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР