Тази мярка, във връзка с качеството на въздуха в столицата

...
Тази мярка, във връзка с качеството на въздуха в столицата
Коментари Харесай

Комисия отхвърли спирането на четни и нечетни коли

Тази мярка, по отношение на качеството на въздуха в столицата бе отхвърлена през вчерашния ден на съвещание на непрекъснатата комисия на СОС по превоз и туризъм. Предложението да не се приема бе на общинският консултант и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев.

Според него тази мярка е прилагана в някои европейски столици, само че не е потвърден нейният резултат. Аргументът на общинския консултант бе, че няма механизъм за надзор. Кой от Столична община ще управлява колите, попита инж. Славчев.

Предложението му бе подкрепено от членовете на комисията по превоз и туризъм, в това число и от ръководителя Екатерина Йорданова.

Втора точка на вчерашното съвещание бе отчет от зам.-кметът по екология Йоанна Христова за разглеждане и приемане на „ Механизъм с оперативни ограничения за отделяне на зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции посредством ограничение на придвижването на моторни транспортни средства на територията на Столична община, при положение на прогноза за висока степен на замърсяване на атмосферния въздух.

"Документът е отворен и когато и да е може да бъдат добавени нови ограничения. Но дано това да бъдат ограничения, които с потвърден резултат и способстват за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха ", разяснява инж. Славчев.

Спирането на коли на правилото четни и нечетни номера в избрани дни, беше признато от комисията по екология, само че отхвърлено от транспортна и по тази причина мярката няма да бъде включена в отчета, който ще се гласуван на сесия на СОС на 25 януари т. година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР