Тази машина принтира бързо течен разтвор, покрит със соларни клетки. Така

...
Тази машина принтира бързо течен разтвор, покрит със соларни клетки. Така
Коментари Харесай

Шведска компания разработи самозареждащи се слушалки

Тази машина принтира бързо течен разтвор, затрупан със слънчеви кафези. Така се основават кафези, които могат да се употребяват в редица артикули. Като да вземем за пример захранвани от слънчевата сила слушалки.

 
Разработихме напълно разпечатана слънчева клетка, без силиций, употребявайки единствено екологични материали. По същия метод можете да разпечатате всеки дизайн и форма, в какъвто желаете цвят, без никакви разноски. Можем да го отпечатваме, с цел да е съвместимо с всяко устройство. По този метод всеки тип артикул може да стане самозареждащ се.
Джовани Фили, изпълнителен шеф на Exeger

Източникът на зареждане, наименуван PowerFoyle, всмуква всеки тип светлина, навън или закрито, и я трансформира в електрическа сила. По този метод няма да ви се постанова в никакъв случай повече да зареждате вашите аудио слушалки.

Базираната в Стокхолм " Екседжър " си партнира с огромни компании като шведската " Урбаниста " и немската " Адидас ", с цел да направи захранвани от слънчевата сила слушалки.

 
Те откриха доста положително приложение що се отнася до генериране на дребни количества сила за малко време. Функционира доста добре.
Джеймс Гарднър, професор по фото електрохимия

Приложението на технологията е най-вече върху дребни по мярка електронни устройства. Не е уместно да вземем за пример за зареждане на мобилни телефони.

" Екседжър " не чака да се конкурира със силиция, най-често срещания полупроводников материал, употребен в слънчевите кафези. Но мениджърите на компанията имат вяра, че технологията им може да революционизира по-малка по размери потребителска електроника.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР