Тази криза е твърде непредвидима като факти, но следва да

...
Тази криза е твърде непредвидима като факти, но следва да
Коментари Харесай

Валя Гигова: Честата смяна на правилата се отразява негативно на всички

Тази рецесия е прекомерно непредвидима като обстоятелства, само че следва да бъде предвидима като ръководство, съобщи в изявление за БНР юрист Валя Гигова.

Честата промяна на разпоредбите се отразява отрицателно безусловно на всички . Ако вирусът е непредвидим предвид на неговото разпространяване, то човешкото държание и ръководство би трябвало да може да планува развиването на тази рецесия и да я контролира, а не да върви след събитията “, разяснява Гигова в предаването „ Преди всички “.

Ако хората отнапред знаят, че при вид А, да речем, се затваря всичко, при вид Б се затваря всичко с изключение на… и при вид В всичко се отваря, само че при съблюдаване на избрани ограничения, доста по-лесно би било за всички . Всеки ще знае какво следва при избрани количествени характерности, които, по този начин или другояче, са критериите за ръководство на тази рецесия “, означи тя.

„ В желанието да се върнем към нормалността, тъй като битието на човек е обвързвано с разнообразни форми на реализиране на обществен контакт, когато знаехме какво следва, безусловно излишно беше отварянето на заведенията, които в този момент, 20 дни по-късно би трябвало всичките да бъдат затворени “, уточни още юрист Гигова.

Актовете, с които министърът на опазването на здравето ръководи тази рецесия, са общи административни актове. Те могат да бъдат обжалвани, само че до момента в който се развие производството по обжалването към този момент има публикуван нов административен акт, сподели Валя Гигова. Тя даде образец с оповестено на 15 март искане на основния държавен здравен контрольор за разхлабване на ограниченията, а на 18 март е издадена министерската заповед за стягане на ограниченията от през днешния ден.

Има извънредно огромна променчивост даже в поднасянето на информацията в обществото по отношение на това, което следва “, счита Гигова, съгласно която е налице безпорядък.

Всички са наясно, че затварянето няма да продължи 10 дни . За да се появи резултатът от стягането на ограниченията, би трябвало да минат най-малко 14 дни, акцентира Валя Гигова.

Как би изглеждало провеждането на изборите в актуалната конюнктура?

Според юрист Гигова доста страни са провели избори в усложнена епидемиологична конюнктура и всичко е въпрос на дисциплинираност, само че когато изборите са единствено в един ден, „ това е доста мъчно да стане – и със спазването на дистанцията, и с организацията “ .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР