Тази карта на АФП показва държавите, в които еднополовите бракове

...
Тази карта на АФП показва държавите, в които еднополовите бракове
Коментари Харесай

В кои държави еднополовите бракове са разрешени

Тази карта на Агенция Франс Прес демонстрира страните, в които еднополовите бракове или фактическото общуване сред хора от еднакъв пол са узаконени.

Държавите, в които еднополовите бракове са законни, са оцветени в зелено, а тези, в които е законно съжителството сред хомосексуални, са в оранжево. 

Прави усещане, че най-либералното законодателство по тематиката е в страните от Северна Америка. Там и трите огромни страни - Канада, Съединени американски щати и Мексико са узаконили еднополовите бракове. Същото важи и за много от страните от Южна Америка, както и в страните от Западна и Северна Европа. 

В огромна част от страните в Централна Европа е узаконено фактическото общуване, само че на Балканите несъмнено има опозиция даже и против сходно решение. От 12 страни на полуострова единствено три са узаконили хомосексуалното общуване, само че не и браковете. Това са Гърция, Хърватия и Словения.

Хомосексуалните бракове обаче са същинско табу на два континента. В Африка те са законни единствено в Република Южна Африка, а в голямата Азия единствено дребен Тайван ги признава.

Съвсем скоро обаче картата ще позеленее още. Австралия гласоподава на референдум с голямо болшинство в интерес на еднополовите бракове. Досега на континента бе позволено единствено фактическото общуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР