Тази и утре вечер в Силистра алеите на градския парк

...
Тази и утре вечер в Силистра алеите на градския парк
Коментари Харесай

Този петък и събота жителите и гостите на Силистра ще могат да се насладят на балада-спектакъл


Тази и на следващия ден вечер в Силистра алеите на градския парк ще бъдат маршрут за странствуване.

Събитието е именувано балада-спектакъл " Река Дунав – нов поток “ – представление-разходка, по време на което уредниците дават обещание публиката да се придвижи в спомените си и да направи алегоричен полет-преход към сегашното и бъдещето.

Организатори са съдружие " Открити пространства “, а самодейността им се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд “Култура ” по стратегия “Творчески начинания ” и със съдействието на Община Силистра.

Житейски истории, приказки и поетични текстове, музика и всичко това въодушевено от реката, от града и неговите поданици. Това дава обещание Цветомира Гергинова, чийто корени са от Силистра, въпреки и животът й да я държи на стотици километри:

 Цветомира Гергинова

" Тръгваме от пристанището на Силистра, минаваме през съответните места, за които приказваме – за Дунавската градина, заведенията за хранене, които е имало преди, басейни. Свършваме в края на Дунавската градина – на Лятната сцена ".

Жанрът балада-спектакъл идва от Франция. Този артистичен метод има за цел да насочи вниманието на феновете към пейзажите, благосъстоянието на естественото завещание и локалната история.

В плана ще вземат присъединяване доброволци от града, Градският духов оркестър и Ансамбъл " Силистра “ .

Тази вечер от 18:00 часа и в събота от 17:00 часа Дунавският парк ще е сцена за пътешествия и завършения.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Незабравка Кирова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР