Тази година ще е 21-вота издание на конкурса „Автомобил на

...
Тази година ще е 21-вота издание на конкурса „Автомобил на
Коментари Харесай

Ясни са финалистите в конкурса „Автомобил на годината в България“

Тази година ще е 21-вота издание на състезанието „ Автомобил на годината в България “. До този миг до този миг се връчваха трофеи на коли в три съществени категории (леки, кросовъри и многофункционални) и три подкатегории (градски, еко и премиум). От тази година тежестта на тези шест класа се изравнява. Но се вкарва и огромният приз – „ АВТОМОБИЛ НА 2018 ГОДИНА”, която ще се избира всред 6-те първенци от 6-те категории. Това ще стане в действително време, в границите на самата гала, която ще се организира на 17 януари в „ Ринг МОЛ “. В гласуването вземат участие 37 публицисти, работещи в областта на автомобилната тема.

Право на присъединяване тази година имат 62 автомобила, появили се на родния пазар в границите на миналата 2017 година Те са разграничени в 6 категории, като първият стадий бе отсяване на финалистите във всяка една категория.

Ето ги и тях.
 И тази година състезанието И тази година състезанието " Автомобил на годината в България " се организира със съдействието на OMV България.
Финалистите при леките коли са: BMW 5-Series, Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Opel Insignia.

В най-популярната категория, тази на кросоувърите , до финала стигнаха BMW X3, Dacia Duster, Hyundai Kona, Peugeot 5008, Skoda Karoq.

В категорията на многофункционалните коли има единствено два представителя: Isuzu D-MAX и Mitsubishi L200.

За наградата в набиращата все по-голяма известност категория на екологичните коли ще се борят BMW i3, Hyundai Ioniq PHEV, Mini Countryman S E, Renault Zoe Z.E. 40, Volkswagen e-Golf.

За отличие при първокласните се борят BMW 5-Series, BMW 6 Gran Turismo, Infiniti Q60, Mercedes-Benz E-Class Coupe и Range Rover Velar.

Финалистите в категорията на градските коли са Ford Fiesta, Hyundai Kona, Nissan Micra, Suzuki Swift и Volkswagen Polo.

Победителите във всяка една категория се избират след оценяване по 6 критерия: дизайн, задвижване, функционалност, пътно държание, сигурност и цена/предлагане. Най-ниска относителна тежест има критерият „ Функционалност “, за който журито ще разпределя по 15 точки всред финалистите. Всеки един от критериите „ Дизайн “, „ Задвижване “, „ Пътно държание “ и „ Безопасност “ има по 20 точки, а най-голяма тежест има критерият „ Цена/предлагане “ – тук публицистите имат да разпределят 35 точки сред финалистите. Това точкова систематизиране важи в категориите „ Лек автомобил “, „ Кросоувър “, „ Градски автомобил “. При другите три категории точковото систематизиране е малко по-различно, защото самите коли го постановат.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Болидът на Toyota от „ 24 часа на Льо Ман “ излиза на пътя

Volkswagen (вероятно) още веднъж е най-големият производител в света

Защо идната ви кола ще е „ произведена” в Китай
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР