Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което

...
Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което
Коментари Харесай

„Топлофикация“: Близо 55% от софиянци ще получат сметки до 100 лева

Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което разреши отоплителният сезон да стартира с 28 дни по-късно спрямо 2021 година Тенденцията за по-топло време продължи и през ноември, което способства за 21% понижение на доставената топлинна сила по отношение на ноември предходната година, оповестиха от „ Топлофикация София “.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната приблизително месечната температура за ноември тази година е 8.1 градуса, по отношение на 6,8 градуса през 2021 година, т.е. през 2022 година тя е била с 1,3 градуса по-висока.

Въпреки по-благоприятните метеорологични фактори, от „ Топлофикация “ напомнят, че цената на топлинната сила беше нараснала от 1 юли с решение на КЕВР с 40% по отношение на предишния отоплителен сезон. Това нарастване се компенсира отчасти от пониженото Данък добавена стойност на 9%, само че въпреки всичко то оказва въздействие върху месечните сметки.

Анализът демонстрира, че близо 55% от битовите консуматори ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лева За съвсем 21% от клиентите цената ще е сред 100 и 150 лева, а за 2,9% сметките са на стойност над 300 лева

Ноемврийските фактури са налични онлайн на, в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти.

В идните празнични дни е значимо да управлявате рационално своето ползване, обръщат внимание от „ Топлофикация София “. За реализиране на по-висока успеваемост и усъвършенстване на разноските, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, специалистите на „ Топлофикация “ напомнят рекомендациите за рационално ръководство на топлоенергията. Полезни препоръки може да прегледат в Youtube канала на сдружението.

Подробна информация за самостоятелното ползване клиентите могат да видят на 2-ра страница в известието към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният разбор с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за създадената топлинна сила се разгласява ежемесечно и на страницата на сдружението.

За спомагателна информация и при зародили въпроси можете да посетите страницата във Фейсбук, както и да се обадите на телефон 0 700 11 111.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР