Тази година провеждаме нашата традиционна кампания с акцент почти изцяло

...
Тази година провеждаме нашата традиционна кампания с акцент почти изцяло
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Следете дали комбинирани стоки на промоция не са по-евтини поотделно

Тази година организираме нашата обичайната акция с акцент съвсем напълно върху онлайн предлаганите артикули и услуги за подготовката на учениците за първия образователен ден. Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Търговците се пробват да оферират разнообразни комбинирани артикули, по тази причина задачата беше да се откри дали не се ползва една нелоялна процедура - когато комбинираните артикули се показват на промоционална цена, дали няма да се окаже, че в случай че ги загубите настрана, те ще излязат на по-ниска цена, изясни Маргаритов.

Разбира се, че всяка стока, която даде недостатък, може да бъде рекламирана, без значение дали в търговски или онлайн магазин и няма значение, дали е закупена в пакет или не, акцентира специалистът.

Мисля, че тази година всичко наподобява обикновено, към този момент нямаме подобен вид характерни нарушавания, каквито сме хващали в предходни интервали, добави Маргаритов.

Той изясни, че в изискванията на пандемията и стягането на ограниченията от ден на ден консуматори се ориентират към по-малки селища и обекти за настаняване. Това кара притежателите на тези обекти да слагат марка за къща за посетители, без да дават отговор на нужните условия за това.

Срещаме и много случаи, в които такива обекти се популяризират като СПА и уелнес центрове, което обаче изисква да бъдат сертифицирани. Не е задоволително да имате един килер, в който да тече малко по-гореща вода и вие да го рекламирате като парна баня, изясни още Маргаритов.

Целият диалог с ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР