Тази година природата нанесе безмилостни удари със смъртоносни, свързани с

...
Тази година природата нанесе безмилостни удари със смъртоносни, свързани с
Коментари Харесай

2020-та: Рекордни природни бедствия, свързани с климатичните промени

Тази година природата нанесе безмилостни удари със смъртоносни, свързани с атмосферните условия и климата бедствия, които счупиха досегашни върхове.

С максимален брой получили имена стихии в Атлантика, с най-голямата до момента повърхност в Калифорния, изгорена от горски пожари, с убийствени наводнения в Азия и Африка и гореща, разтапяща се Арктика, 2020 година беше повече от гибелна, като се прибави и пандемията. Това беше година на бедствия - а климатичните промени, свързани с горенето на въглища, нефт и природен газ, бяха огромен фактор за това, споделиха учените.

Съединените щати не просто записаха най-вече бедствия, те напряко счупиха този връх, съгласно Националното ръководство по проучване на океаните и атмосферата (НУИОА).

До септември 2020 година беше доближат остарелият връх от бедствия, струващи 16 милиарда $, а когато изчисленията приключат при започване на януари, чиновници считат, че цената ще е към този момент 20 милиарда, евентуално и повече. Само три щата не пострадаха от метеорологичните бедствия с вреди за милиарди долари (Аляска, Хавай и Северна Дакота), а цялата брегова линия от Тексас до Мейн, като се изключи дребна част на Флорида, бяха под засилено наблюдаване или с предизвестие за вихър, тропическа стихия или стихия от тези системи, съгласно американските метеорологични чиновници.

С 30 получили имена стихии, сезонът на ураганите в Атлантика надвиши прага, подложен през 2005 година, не му останаха свободни лични имена и навлезе във вътрешността в гръцката писменост, карайки метеоролозите да премислят метода по какъв начин да именуват бъдещи стихии, споделиха чиновници. Десет от тези стихии бързо се ускориха и това ги направи по-опасни. Дузина връхлетяха Съединени американски щати и с лекост разрушиха остарелия връх от девет стихии. Луизиана беше изумена пет пъти. В един миг, Американският червен кръст беше напълнил 60 хотела в Ню Орлийнс с нуждаещи се от заслон хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР