Тази година през юни се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през юни се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Прогноза за времето за юни 2021 г.

Тази година през юни се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 20 и 22°, по долината на р. Струма - към 23°, за високите полета - сред 17 и 19°, а за планините - сред 3 и 12°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред 7° и 12°, а най-високите - сред 32° и 37°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в равнините е сред 50 и 70 л/кв. м, по Черноморието и долината на р. Струма - сред 30 и 50 л/кв. м, а в планинските региони - от 70 до 130 л/кв. м.
 Седмична прогноза за времето за 31 май - 6 юни Седмична прогноза за времето за 31 май - 6 юни
В понеделник и вторник над цялата страна ще бъде най-вече облачно, очаквате се валежи от дъжд. Максималните температури ще са меж...
Месецът ще стартира със относително студено време. На доста места в страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Около средата на първото десетдневие повече слънчеви часове ще има преди обяд, а след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на обособени места в страната ще има краткотрайни валежи. Температурите ще се покачат и ще се приближат до климатичните правила. През последните дни от десетдневието има нараснала възможност за конюнктура с по-значителни по количество превалявания и на повече места в страната. Тогава и температурите релативно ще се намалят.
През множеството дни от второто десетдневие изгледите са да доминира слънчево време, а температурите да са към нормалните за средата на юни. Отново в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има и краткотрайни следобедни превалявания, на повече места към средата и през последните дни от интервала. Тогава и за малко ще захладнява.
През първите дни от третото десетдневие се чака въздушната маса над страната да се стабилизира. Тогава вероятността за превалявания е по-малка. Очаква се температурите да са близки до климатичните правила. Около и след средата на десетдневието вероятността за превалявания е релативно по-голяма.
Началото на астрономическото лято е на 21.06, в 6 ч. 32 мин., когато е лятното слънцестоене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР