Тази година през август у нас се очаква средните температури

...
Тази година през август у нас се очаква средните температури
Коментари Харесай

Обявиха прогнозата за времето за месец август

Тази година през август у нас се чака междинните температури да бъдат към и над нормата, която за равнините е сред 21 и 24 градуса, за високите полета – сред 18 и 20 градуса, а за планините – сред 13 и 17 градуса.

Най-ниските температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса, а най-високите – сред 35 и 40 градуса. В по-голямата част от страната месечната сума на преваляванията през август ще е към и под нормата. През множеството дни на август времето ще е слънчево и горещо, само че са вероятни и краткотрайни превалявания. По-голяма е вероятността за превалявания към 8-9-и август, към 12-и август, към 15-и и към 17-19-и август, както и към 24-и август.

През третото десетдневие се чака в по-голямата част от страната температурите да са по-високи от нормалните за месеца

Относително хладно, с температури близки до нормалните, ще бъде при започване на месеца, само че температурите бързо ще се покачат и през втората половина от първото десетдневие към този момент ще са по-високи от междинните, изключително в Северна и в Централна Южна България. Впоследствие температурите едва ще се намалят, само че ще останат над климатичните правила.

През третото десетдневие на август по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната да бъде с температури по-високи от нормалните, както и времето да е изсъхнало, без основни превалявания, предвиждат синоптиците от Отдела „ Метеорологични прогнози “ в Националния институт по метеорология и хидрология.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР