Тази година поднасяме новогодишното мезе под формата на солена торта

...
Тази година поднасяме новогодишното мезе под формата на солена торта
Коментари Харесай

Солена торта за Нова година

Тази година сервира новогодишното мезе под формата на солена торта - страхотна концепция

Необходими Продукти

За палачинките


● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 1 л
● брашно - 500 г
● сол - 1 щипка
● захар - 1 щипка
● олио - 50 мл

За плънката


● кисели краставички - 300 г
● майонеза - 400 г
● лютеница - 500 г
● сирене - 150 г
● кашкавал - 200 г
● чушки - 4 бр. /печена/ алена
● суджук - 400 г Домашен
● луканка - 400 г
● маслини - 150 г /без костилка/
● маргарин - 250 г

За декорация


● кашкавал - 100 г
● маслини - 50 г
● кисели краставички - 100 г
● чушки - 100 г /печена/

Начин на подготвяне

Тази солена торта се правеше всяка година в моето семейство, когато бях дребна и всички участвахме в нейната изработка. Аз не преставам традицията, като продуктите могат да бъдат сменени с такива по ваш избор. Всичко е въпрос на фикция. Ето и самата рецепта за палачинковата торта:

1. Първата стъпка е да си приготвим палачинките.

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте с телена бъркалка. След това прибавете млякото и разбийте още веднъж. След това прибавете и олиото. Разбъркайте и последователно започнете да добавяте брашното. Трябва да е гъсто като боза. Загрейте котлона на междинна степен и изпечете палачинки в междинен на величина тиган.

2. След това би трябвало да си приготвим и продуктите за работа.

Докато печете палачинките, си пригответе продуктите. Луканката и домашният суджук се режат на тънки части, кашкавалът и сиренето се настъргват, киселите краставички също, чушките се режат на линии, а маслинките се режат на две половини.

3. Третата и най-приятна стъпка е да сглобим нашата новогодишна торта.

Когато всичко ни е готово, е време за нареждане на тортата от палачинки. Първата палачинка се слага в подобаващ поднос, а редуването на продуктите за плънката е по ваш избор - може да намажете първо с лютеница, да сложите сирене или кашкавал, да сложите маслини или обичан салам, изборът е ваш.

Когато сте поставили и последната палачинка, намажете цялата торта с майонеза, на всички места поръсете щедро с кашкавал, а в профил облепете с настърганите кисели краставички. Вземете три части луканка, разрежете ги диагонално и поставете върху тортата на три места, тъй че да се получат три сърца. Между тях благодарение на маслини направете римските цифри 3, 6, 9 и 12.

От алената чушка изрежете няколко ленти като едната навийте на рулце и поставете в средата на новогодишната торта. А от другите две ленти направете стрелки, които сочат 12 без 5- т.е. да сочат цифрата 12 и едното луканково сърце. Между всяко сърце също може да поставите маслинка, както и в профил. Оставете новогодишната торта да стегне за една нощ в ледник и на празника, тъкмо в 12 без 5 я поднесете и си сипете по една чаша шампанско! Весели празници и наздраве със Солена торта за Нова година!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР