Тази година горските пожари в Канада са опожарили повече от

...
Тази година горските пожари в Канада са опожарили повече от
Коментари Харесай

Горските пожари в Канада са унишожили над 10 милиона хектара площ

Тази година горските пожари в Канада са опожарили повече от 10 милиона хектара - рекордна цифра, която ще продължи да нараства през идващите седмици, сочат държавни данни, съобщи Агенция Франс Прес.
Предишният връх е бил през 1989 година, когато за цяла година са изгорели 7,3 млн. хектара, сочат националните данни на Канадския междуведомствен център за горски пожари (CIFFC).
От януари насам са зародили общо 4088 пожара, в това число доста пламъци, които са изпепелили стотици хиляди хектари. Наред с това повече от 150 000 души са били разселени.
Предвид мащаба и множеството пожари, управляващите трябваше да оставят множеството от тях да изгорят. По-голямата част от пожарите са зародили в горите, надалеч от обитаемоте места, само че все пак те имат съществени последствия за околната среда.
" Тази година имаме данни, които са по-лоши от най-песимистичните ни сюжети ", споделя Ян Буланже, откривател в канадското министерство на естествените запаси.
В страната е имало 906 дейни пожара, в това число 570, които се считат за отвън надзор, като нито една провинция не е пощадена.
Канада се затопля по-бързо от останалата част на планетата заради географското си състояние и се сблъсква с рискови метеорологични феномени, чиято активност и периодичност са се нараснали заради изменението на климата, настояват учените. 
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР