Тази година Германия ще свърши по-голямата част от работата, необходима

...
Тази година Германия ще свърши по-голямата част от работата, необходима
Коментари Харесай

Германия планира да ускори реформата на пазара си на енергия

Тази година Германия ще свърши по-голямата част от работата, нужна с цел да приготви своя енергиен пазар, тъй че до края на десетилетието той да разчита на доставки от възобновима сила. Това сподели немският стопански министър Роберт Хабек по време на консултативна среща, по отношение на провеждането на промяна на пазара на сила в страната, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Хабек цели преразглеждане на немския електроенергиен пазар, на който годишно се използват към 550 тераватчаса електрическа енергия, защото потребителското търсене се усилва, а производството се пренасочва към по-непостоянни енергийни източници, до момента в който най-голямата европейска стопанска система се отдалечава от изкопаемите горива според уговорките си за климата.

" Ще свършим по-голямата част от нужната работа през 2023 година ", сподели немският министър в коментар на амбициозните цели за енергиен преход.

Берлин възнамерява да създава 80 % от електрическата енергия си от вятърни и слънчеви мощности до 2030 година, цел, която стана по-неотложна след фрапантно понижения съветския експорт на изкопаеми горива за Германия през предходната година.

За да поддържа измененията в бранша на зелената сила, защото по-устойчивото на климатични фактори произвеждане на сила от нуклеарни и въглищни мощности последователно се прекратява, държавното управление ще приготви търгове за мощности, работещи на газ, сподели Хабек.

Стратегия за тези търгове ще бъде подготвена през актуалното тримесечие, изясни той, наблягайки, че по-късно синьото гориво ще бъде сменено с " въглеродно неутрални " други възможности, каквато се явява зеленият водород, създаден от " зелена " сила посредством развой на електролиза.

Друго предизвикателство се чака да бъде паралелното увеличение на търсенето на електрическа енергия както поради електрическите коли, по този начин и поради термопомпите, които все по-често са част от всекидневието на потребителите.

Хабек съобщи още, че немският кабинет работи върху догатката, че националното годишно ползване на сила ще доближи сред 700 и 750 тераватчаса до края на десетилетието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР