Тази година фестивалът In the Palace ще се проведе във

...
Тази година фестивалът In the Palace ще се проведе във
Коментари Харесай

Кинофестивалът In the Palace с интересна програма и тази година

Тази година фестивалът In the Palace ще се организира във Варна. Събитието одобряват от ФКЦ-Варна, които са домакини на съвсем всички кино фестивали в морския град.
Това ще е 17-то издание на фестивала. То е с акцент анимация и пробно кино. Също се правят оценка и студентски филми. Форумът е един от най-старите за късометражно кино на Балканския полуостров.
Миналата година също имаше издание във Варна. Интересно е, че този път ще се селектират филми за премиите Оскар на Филмовата академия в Щатите. Само фестивали, които са задоволително представителни, могат да селектират за Оскар.
Журито тази година е от експерти, потвърдили своя опит във филмовото изкуство и преподавателската активност, обвързвана с киното.
Игрални и анимационни филми (включително българските) ще бъдат оценени от проф. д.н. Божидар Манов, кино критик, проф. д.н. Мая Димитрова и проф. доктор Надежда Маринчевска, която се занимава с анимационно кино, преподава на студенти, част е дълги години от организацията на СФАФ във Варна и е издала първата по рода си история на анимационното кино в България.
Документални и пробни филми ще бъдат журирани от проф. доктор Емилия Стоева, Марин Дамянов и Светослав Драганов.
Питчинг се прави оценка от Камен Балкански, който дълги години бе началник на НФЦ и спонсорира стотици филми от с пари от Центъра, Весела Данчева и Цанко Василев.
Цяло съзвездие от артисти може да бъде забелязано в прожекциите на филмите на In the Palace във Варна на огромния екран. Това са Йоана Темелкова, Мартин Гяуров, Свежен Младенов, Йоана Буковска, Даниел Рашев и Китодар Тодоров. Както и останалите от подбора филми Христо Петков, Стоян Дойчев, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Николай Урумов, Иван Бърнев, участващи в тазгодишните селектирани заглавия с актьорска игра. Domino`s пицариите са сътрудник на In the Palace 2020, като част от сумата на всяка закупена тяхна пица по време на фестивала, ще отиде в интерес на българското кино.
Съчетайте почивката на море с киното и погледайте филми във ФКЦ Варна на In the Palace 2020.
 
Автор: Мая Джамбазова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР