Тази година баловете ще съвпаднат с европейските избори. Ще попречи

...
Тази година баловете ще съвпаднат с европейските избори. Ще попречи
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност преди началото на абитуриентските балове

Тази година баловете ще съвпаднат с европейските избори. Ще попречи ли това на тържествата?

Вижте в директното включване на Тихомир Игнатов

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че са подхванати нужните ограничения, с цел да може и двете събития да протекат обикновено. Най-много зрелостници в София се чакат на 24 и 26 май. Ще бъдат построени в допълнение КПП-та за контролиране и управление на придвижването.

От " Пътна полиция " обявиха, че тази година зрелостниците няма да бъдат ескортирани от техни коли, тъй като процедура демонстрира, че подобен вид ограничения за сигурност не респектират празнуващите.

Засилено ще бъде и видеонаблюдението. Поставени са спомагателни камери, които ще наблюдават придвижването в бус лентите.

От " Пътна полиция " подсетиха, че потреблението на колани в колите е обвързване освен на пасажерите, само че и на водачите. Глобата е в размер на 50 лв..

На местата, където ще се събират зрелостници, няма да бъдат допускани лица, които са дрогирани или пияни. Носенето на оръжие също е неразрешено.
гл. контрольор Георги Георгиев, Главна дирекция " Национална полиция ": Създадена е организация за застраховане сигурността както в учебните заведения - регионите, където ще стартират тържествата, по този начин и в заведенията, където ще продължат. По отношение на самите заведения са извършени срещи с представители на заведенията. Мария Ботева, ГДНП: Да мислят за личната си сигурност. Най-вече подчертавам върху това, че младежите сега на еуфория, на наслада, не рядко след приложимост на алкохол, да не приказваме за други по-атрактивни субстанции, които използват, бих желала да обърна внимание - да не се демонстрират през прозорци, люкове.
Миналата година по време на баловете са регистрирани близо 400 нарушавания на пътя, повече от половината са били свързани с шофиране без колан.

От полицията още веднъж приканват за повече приемливост на пътя по време на празниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР