Тази формула на управление не е добра за страната, а

...
Тази формула на управление не е добра за страната, а
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Държавността липсва, нападки изместват аргументите

Тази формула на ръководство не е добра за страната, а това значи, че не е добре и за Движение за права и свободи. Виждаме по какъв начин персонални нападки изместват причините - освен това състояние, държавността липсва. Това го споделям с болежка, съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Карадайъ разяснява и измененията в закона за приватизация, за които имаше обвинявания, че са лобистки. По думите му, нормално промените и законопроектите се внасят от Министерски съвет, а в последната година следим модел на проби и неточности, без управляващиите да поставят старания да ги разяснят на жителите. В общественото пространство нямаше спор по този законопроект, доста се бързаше, безапелационен е Карадайъ.

Той уточни като съответен образец за неточност в ръководството на страната препоръчаните промени в закона за приватизацията, импортирани от депутати от " Обединени патриоти ". Президентът Румен Радев им наложи несъгласие, което беше подкрепено единомислещо както от вносителите, по този начин и от съдружните им сътрудници от ГЕРБ.

" Виждаме кавги, превишаване на власт и изземване на функционалностите. Май страната и държавността липсват. Ситуацията е доста тревожна. Държавността е в рецесия и се нуждае от реанимация ", сподели още Карадайъ, като уточни, че промени по принцип се оферират от Министерския съвет, а не от депутати.

Той добави, че медийният законопроект на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски се разисква от няколко месеца и не вижда в него нищо преднамерено. На въпрос дали той не е лобистки, откакто самият Пеевски има медии Карадайъ отговори: " Ето от това обществото би трябвало да се отърве – някой да твърди нещо без да има опция за инспекция. На обществото се ръсят внушения и злословия и някой би трябвало да се оправдава ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР