Тази есен в Бургас започва подготовката на едно от филмовите

...
Тази есен в Бургас започва подготовката на едно от филмовите
Коментари Харесай

Подготвят първият игрален филм, посветен на поетесата Петя Дубарова

Тази есен в Бургас стартира подготовката на едно от филмовите събития на годината - планът " Петя на моята Петя ". Именно това ще е заглавието на първият игрален филм, отдаден на слънчевото момиче на българската лирика - бургаската поетеса Петя Дубарова.

Идеята се появи непринудено, това изясни в предаването " Преди всички " Валентина Ангелова - съсценарист на продукцията, която ще реализира дружно съсъ своят учител от НАТФИЗ Нели Димитрова.

Спечелихме финансиране от Националния кино център като следва фотосите да стартират следващата година, тъй че премиерата ще се чака през 2019-та година. Тогава се навършват и 40 години от самоубийството на поетесата, добави Ангелова.

Все още никой не е разказвал задоволително за " Слънчевото момиче на българската лирика ", никой не е посветил игрален филм на него, а ние считаме, че това е значимо. Смятаме, че може би има потребност на младежите в този момент да им бъде напомняно, или разказано, в случай че не знаят за нея, акцентира сценаристът.

Почерпили сме ентусиазъм от описа, тъй като считаме, че доста добре отразява вътрешните прекарвания на този борбен, млад дух, който е живял в едно време, в което е било комплицирано да се показва. Филмът не е биографичен, няма да споделя по нормалния метод за живота на Петя Дубарова, няма да бъде в ера, само че ще участва по любопитен и много значим за сюжета и за персонажите във кино лентата метод, добави Ангелова за заглавието на кино лентата, което е по едноименния роман, описващ двете същности на едно момиче.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР