Тазгодишното издание на карнавала във Венеция, вдъхновено от пътешествията на

...
Тазгодишното издание на карнавала във Венеция, вдъхновено от пътешествията на
Коментари Харесай

Карнавалът във Венеция е привлякъл посетители от 166 националности тази година

Тазгодишното издание на карнавала във Венеция, въодушевено от пътешествията на Марко Поло, е привлякло гости от 166 националности, оповестява. Според локалните управляващи, най-вече са били французите (15,9%), следвани от британците (11,8%), испанците (10,4%), германците (9,7%), американците (6,3%) и поляците (3,9%). Регистриран е бил даже и дребен брой гости от Нова Зеландия, от остров Реюнион, от Папуа Нова Гвинея, от Вирджинските острови и от Сейшелските острови. Освен това тазгодишното издание на карнавала е било следено интензивно и в обществените мрежи и е привлякло интереса на 3,5 милиона души във Facebook и на 120 000 души в Екс.



Карнавалът се откри на 27 януари. В последните му дни - на 11 и на 13 февруари, завършиха два водещи състезанието – за най-красив карнавален костюм и за най-красиво момиче на карнавала. Участниците в първия конкурс дни наред представяха костюмите си на специфични подиуми на централния площад във Венеция. Победителите бяха трима. За най-красив костюм беше наградена французойката Карен Дютоа за тоалета си „ Корона. Червената кралица “. Костюмът на кралицата са червени одежди в центъра на голяма корона. В него се долавят и източни претекстове, въодушевени от тематиката на карнавала за пътешествията на Изток на Марко Поло. Карен Дютоа завоюва състезанието и предходната година с костюма си „ Астростар “, в който тогава бяха вградени стотици фрагменти от огледала и имаше ясни препратки към тогавашната тематика на карнавала за зодиакалните знаци.



Тази година за най-изобретателен карнавален костюм бяха наградени италианците Силвио Бандини и Диего Карацоне от град Камоли за тоалета „ Оле “, въодушевен от испанската корида. А за най-добре въплъщаващ тазгодишната тематика на карнавала беше награден костюмът „ 700 пъти Марко (Поло) “ на италианците Лаура Еспозито от Неапол и Паоло Куадрино от Савона.



В конкуренцията за най-красиво момиче на карнавала участваха 12 финалисти от Венеция и региона. Победи 20-годишната Силвия Дзекин, която е от Ноале и е студентка по политически науки в университета в Падуа. Силвия също така е треньорка по гимнастика за деца. Красавицата завоюва купата след избор на особено жури, събрало се в спектакъл „ Фениче “ във Венеция. Читателите на в. „ Гадзетино “, който е съорганизатор на състезанието, излъчиха за най-красиво момиче на Карнавала Йоланда Гайон, която е на 18 години и е от Маргера. Тя е студентка по филантропични науки в университета „ Стефанини “ в Пиза, оповестява уеб сайтът на карнавала.



Вчера в последния ден на карнавала кметът на Венеция Луиджи Бруняро благодари на всички, които са взели участие в организацията на събитието и са се грижили за гладкото му протичане. Той благодари и на посетителите, които не са се изплашили и от неприятното време в някои от дните на карнавала. Бруняро напомни, че във Венеция през цялата година ще продължат деянията във връзка 700-ата годишнина от гибелта на Марко Поло. Творческият шеф Масимо Чекето дефинира карнавала като триумф.



Догодина Венецианският карнавал ще стартира на 14 февруари и ще продължи до 4 март. Мотото му ще бъде оповестено на по-късен стадий, само че се допуска, че може да е въодушевено от Деня на влюбените.

А за тези, които съжаляват, че са пропуснали тазгодишното издание на карнавала, остава утехата, че карнавалните събития на остров Бурано във Венецианската лагуна бяха отсрочени с една седмица и в този момент надлежно на 17, 18 и на 20 февруари там ще има шествие на алегорични карнавални платформи, оповестява уеб сайтът на Венецианския карнавал.



фотоси: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР