Тазгодишният януари е третият най-добър месец за последното десетилетие по

...
Тазгодишният януари е третият най-добър месец за последното десетилетие по
Коментари Харесай

Обилни дъждове и сняг доведоха до повишаване на нивото на язовирите в Кипър

Тазгодишният януари е третият най-хубав месец за последното десетилетие по цялост на язовирите в Кипър. След падналите значителни дъждове и сняг през последните дни средиземноморският остров е напълно покрай слагането на зимни върхове.

Към момента са запълнени 70% от общия размер на водохранилищата на острова, което прави януари третия най-хубав месец за последните 10 години, оповестиха от Отдела по водите. Три язовира към този момент преляха, още един се чака до края на месеца.
Само за последните 24 часа в язовирите са се влели над 6 млн. куб. метра вода, което е надхвърлило всички упования, регистрираха още специалистите. Общият приток в тях досега за януари е третият най-хубав за последното десетилетие и петият най-хубав за месеца от 35 години насам, откогато се води такава статистика.
След мощните дъждове през последната седмица междинните превалявания за януари на острова се повишиха до съвсем 150% от месечната норма. При прогнозите за продължаващо и в идващите дни бурно време се чака до края на януари да се запълнят 75% от потенциала на язовирите. Такова равнище на водния запас ще обезпечи цялостно покриване на потребностите от водоснабдяване на страната за тази година.
Снежната завивка на централния туристически площад в планината Тродос в сряда следобяд доближи 75 см, което е най-голямата височина, записана тази зима.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР