Тазгодишният сезон не стартира по очаквания начин за Даниил Медведев,

...
Тазгодишният сезон не стартира по очаквания начин за Даниил Медведев,
Коментари Харесай

Непоклатим: Медведев сломи победилия наскоро Григор и Лазаров и е 1/4-финалист в Дубай

Тазгодишният сезон не започва по упования метод за Даниил Медведев, който напусна Аустрелиън Оупън още във втори кръг, само че през последните няколко седмици руснакът още веднъж показва тенис на най-високо равнище и справедливо победи на две следващи съревнования - в Ротердам и Марсилия.

Великолепните изяви на досегашния номер едно се придвижиха и на АТР 500 шампионата в Дубай, където през днешния ден той си обезпечи място в четвъртфиналите след двусетова победа над международния №46 Александър Бублик, който през предходната седмица спря най-хубавия ни тенисист Григор Димитров, а във вторник наложи волята си и над Александър Лазаров. Днес обаче казахстанецът бе напълно надигран от московчанина, който се нуждаеше от 66 минути, с цел да реализира крайната победа след 6:4 6:2. В борба за класиране на полуфинал Медведев ще се изправи против поставения под номер осем Борна Чорич.

Още от първите минути на срещата Бублик непрестанно търсеше линиите и с помощта на нападателния му метод постоянно успяваше да пречупи другояче непробиваемата отбрана на съперника. Двамата можеха да разчитат на началния си удар, с чиято помощ получаваха самодейността в разиграванията и рядко отпускаха даже точка на посрещащия. В деветия гейм обаче рисковата игра на казахстанеца не се оправда и той позволи поредност непредизвикани неточности, от които любимецът не пропусна да се възползва, с цел да осъществя пробив и да поведе в общия резултат след следващия си праволинеен сервис гейм, извоюван на нула.

Във втората част интензитетът в ударите на непоставения играч внезапно се намали, което позволяваше на международния №8 да постанова своя темп на игра и да провокира грешки от разколебания си съперник. Медведев реализира ранен пробив, след чието затвърждаване излезе напред с 3:1, а оттова насетне продължи да диктува събитията чрез чудесно ориентираните си удари и в седмия гейм дублира преднината си от брейк, с което си подсигури крайния триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР