Тазгодишният Ролан Гарос е много специален за американските тенисисти, които

...
Тазгодишният Ролан Гарос е много специален за американските тенисисти, които
Коментари Харесай

Сензация в Париж: Квалификант не остави шансове на шампиона от Индиън Уелс

Тазгодишният Ролан Гарос е доста специфичен за американските тенисисти, които са най-многобройни в главната скица. Това е необикновено позитивен поврат на събитията за представителите на Съединени американски щати, имайки поради по какъв начин през предишния май за пръв път в историята нямахме представител на тази страна в топ 30 на ранглистата. Сега обаче цели седем американци откриха място измежду поставените в Париж и всеки един от тях имаше съществени очаквания за мощно присъединяване. Тейлър Фриц пък беше водач на тази многочислена група от играчи, като международният номер 14 можеше да се похвали със спечелването на Мастърса в Индиън Уелс през този сезон, когато победи Рафаел Надал във финала и му нанесе първо проваляне през 2022-ра.

Нещата обаче не се развиха по никакъв начин блестящо за 13-тия подложен във френската столица и ясно се видя, че неговият тенис не е приспособен за игра на червени кортове. 24-годишният играч трябваше да напусне конкуренцията още във втория кръг, откакто позволи непредвидена загуба от квалификанта Бернабе Сапата Мирайес. Испанецът преливаше от самочувствие и образно показва за какво към този момент е постигнал четири поредни триумфа, надделявайки над именития си противник с крайното 3:6 6:2 6:2 6:3. В идващия кръг за изненадата на надпреварата следва не по-лесно тестване, тъй като ще премери сили с различен състезател всред поставените, а точно Джон Иснър.

Срещата започва нетипично за мъжки мач и станахме очевидци на по два разменени пробива в дебютните шест гейма. Впоследствие Фриц подсети за мощта на своя начален удар, до момента в който новобранецът продължаваше да няма никакъв триумф в сервис геймовете си и изцяло справедливо първата част отиде в сметката на първенеца от Индиън Уелс.

Проблемите за 14-тия в света занапред започваха, като той пропускаше купища брейк шансове, а в същото време се пропукваше незабавно на лично подаване. Мирайес не правеше нищо особено и просто поддържаше добра дълбочина на ударите си, изчаквайки непроменяемо идващата неправилност от другата страна на мрежата. Фриц постоянно влизаше в дълги отрицателни поредици и изцяло закономерно загуби по надлежно 4 и 5 следващи гейма в хода на идващите два сета, което постави началото на края за него и сензацията беше реалност.

Upset complete on Court 14
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР