Тазгодишният Хонконгски маратон бе отменен днес заради все по-бързо разпространяващия

...
Тазгодишният Хонконгски маратон бе отменен днес заради все по-бързо разпространяващия
Коментари Харесай

Хонконг отмени големия маратон заради коронавируса

Тазгодишният Хонконгски маратон бе анулиран през днешния ден поради все по-бързо разпространяващия се нов ковид. Лидерът на Хонконг (официалната служба е основен изпълнителен директор) Кари Лам Чън Юет-нгор разгласи най-високо равнище " изключителна заплаха ", отменяйки предходното равнище " сериозна заплаха ". След изказването на госпожа Лам уредниците на маратона, който трябваше да се състои на 9 февруари, го анулираха.

Състезанието към този момент бе запълнило квотата си от 74 000 участници още преди месец. Трасето на маратона минава през предградието Каулун и Хонконг, като участниците бяха разределени в три групи - за тичане на 10 км, на полумаратон (21 км) и на класическите 42.195 км. Всички 74 000 записали се ще си получат назад таксата за присъединяване.

" Общественото здраве е наш основен приоритет - обявиха от оргкомитетета. - За да подкрепим напъните на държавното управление за попречване на зараза, взехме решение да отменим маратона на Хонконг ".

Традиционното маратонско тичане е най-голямото съревнование изобщо в някогашната английска колония, която от 1 юли 1997 година е специален административен регион на Китайската национална република. 

Днес Хонконг удостовери за шести случай на инфектиран от ковид човек - мъж, пътувал до Ухан (Кит) и завърнал се назад два дни по-късно. Повече от 100 други жители са диагностицирани с вирусна пневмония, като към момента не е ясно дали имат и новия вирус.

Заради ковид към този момент бяха анулирани две огромни надпревари, които трябваше да се проведат в Ухан, откъдето потегли болестта. Олимпийската боксова подготовка на Азия и Океания, която трябваше да стартира на 3 февруари е пренасочена в Аман (Йордания) и ще е през март. А олимпийската подготовка по женски футбол бе изместена по решение на Азиатската футболна асоциация от Ухан в Нандзин, на 550 км.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР