Тайвански депутати си размениха юмруци и се замеряха с водни

...
Тайвански депутати си размениха юмруци и се замеряха с водни
Коментари Харесай

Юмруци и водни балони в парламента на Тайван

Тайвански депутати си размениха юмруци и се замеряха с водни балони в пленарна зала. За трети път в границите на две седмици тайванските законодатели се сбиха поради номинация, осведоми Агенция Франс Прес.
 Тайван отблъсна
Тайван отблъсна " инвазия " на Китай по време на бойни стрелби

Петдневните учения, почнали в понеделник, имат за цел да изпитат по какъв начин въоръжените сили

Депутат от ръководещата Демократическа прогресивна партия е сниман да удря член на опозиционна партия по време на гласоподаване на номинацията на Чен Чу за ръководител на контролен орган.

След това депутати от опозиционната партия Гоминдан хвърляха водни балони по трибуната , принуждавайки сътрудниците си от ръководещата партия да употребяват дъждобрани и картони, с цел да се защитят.

Преди в тайванския парламент постоянно възникваха конфликти сред депутати. Законодателите се сбиха поради промени и понижаване на пенсиите, когато президентът Цай Ингвен пое властта преди четири години, само че от този момент рядко пораждат спречквания.
 Бой в Народното събрание на Тайван
Бой в Народното събрание на Тайван

Членове на опозиционната партия Гоминдан се сбиха с депутати от ръководещата

През последните седмици обаче депутатите не могат да се договорят за номинацията на 70-годишната Чу за ръководител на проверяваща организация, която следи работата на управляващите.

Гоминдан е срещу издигнатата кандидатура, която би трябвало да бъде утвърдена от доминирания от ръководещата партия парламент.

От опозиционната партия означават, че от 27 номинации за членове на контролния орган 24 имат тесни връзки с ръководещите . Те приканват за отдръпване на листата с претендентите.

Чен е дълготраен деятел за отбрана на човешките права и лежа 6 година в пандиза, когато Тайван беше под диктатурата на Гоминдан. Тя даде обещание да напусне ръководещата партия , в случай че номинацията й бъде утвърдена, с цел да бъде безпристрастна.

Въпреки мелето гласуването се състоя и номинацията на Чен бе утвърдена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР