Тайванската компания iXensor Co Ltd. – пионер в мобилното здравеопазване,

...
Тайванската компания iXensor Co Ltd. – пионер в мобилното здравеопазване,
Коментари Харесай

Тайван с поредна иновация в борбата с Covid-19

Тайванската компания iXensor Co Ltd. – пионер в мобилното опазване на здравето, разгласи, че новоразработеният от нея артикул за битка с Ковид 19 е получил съдебна експертиза маркировка и утвърждение. Комплектът включва мобилен тестер за разчитане на резултати от антигенни проби, който е с размер на длан, мобилно приложение и комплекти от по 20 теста, които могат да бъдат добавяни като консумативи. Иновацията обезпечава изцяло цифрово решение за бърз скрийнинг на болестта, изключително значим за попречване на нови огнища и ограничение на пандемията.

Тестерът е с висока степен на акуратност на разчитане на резултатите, като подправено негативните резултати са сведени до най-малко, заобикаляйки вероятните неточности, допускани от интерпретацията на тестванията от човек. В комплекта са включени и няколко приложения за смарт телефон. Една от тях е цифрова здравна карта за пациента, в която автоматизирано се качва резултатът от теста, служител като документ за липса на болест. В приложението се записва документ за имунизация, при съществуване на подобен, а при позитивен резултат – наставление за карантиниране. Резултатите се предават от тестера към приложението, наречено PixoHealth Pass по кодирана QR връзка.

Разработено е и настрана приложение за админи на данни - PixoHealth Pass Admin, когато тестванията се употребяват за достъп на голям брой хора на събитие, или осъществяване на скрийнинг на групи от хора в корпоративна среда или от здравните управляващи на обособени страни, спомагащо за ограничение на пандемията и способстващо действието на стопанската система, като понижава риска от всеобщи локдауни.

В клинично изследване в Бразилия PixoTest демонстрира 95% сензитивност и 98% специфика на назофарингеалните проби в период от 0 до 7 дни от появяването на признаците на Ковид 19.

Друго изследване в Съединени американски щати е изследвало назални проби измежду пациенти с изразена симптоматика, като е открита 92.8 % сензитивност и 100% специфика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР