Тайван в четвъртък защити действията на своята брегова охрана, след

...
Тайван в четвъртък защити действията на своята брегова охрана, след
Коментари Харесай

Напрежение между Тайван и Китай след смъртоносен инцидент край спорен остров

Тайван в четвъртък отбрани дейностите на своята брегова защита, откакто двама души на китайска моторна лодка, която се приближи прекомерно покрай фронтови тайвански остров, починаха, предава " Ройтерс ".

Китайската работа по въпросите на Тайван сподели, че Тайван от известно време се е отнасял с китайските риболовци по  " недодялан и рисков " метод, което е главната причина за случая.

Тайван, който Китай приема за своя лична територия, се оплака през последните години от китайски риболовен лодки и други кораби, работещи в следени от Тайван води, особено към островите Кинмен и Мацу, които се намират близо до бреговете на Китай.

В сряда двама души починаха, след като китайска моторна лодка се прекатурна покрай остров Бейдинг от групата Кинмен, където се намира боен гарнизон. Според обявеното от бреговата защита на Тайван, в лодката са се намирали четирима души, когато навлязла в неразрешените води покрай противоречивият остров. Лодката се е преобърнала когато те се пробвали да избягат от бреговата защита. 

Тайванският съвет по континенталните въпроси, отговарящ за политиката към Китай, че съгласно авансово разследване бреговата защита е изпълнявала отговорностите си в сходство със закона и не е направила нищо непозволено.

" Дълбоко съжаляваме, че членовете на континенталния екипаж отхвърлиха да сътрудничат на нашите правоприлагащи органи този път и се случи трагичен случай ", се споделя в изказване.

" Също по този начин се надяваме, че съответните управляващи на континента могат да лимитират сходно поведение на хора от другата страна ", добави съветът.

Кинмен е бил място на чести борби по време на разгара на Студената война, само че през днешния ден е известна туристическа дестинация, макар че доста от островите, които са част от островната група, са мощно укрепени от тайванската войска и са забранени за цивилни.

Тайван, чието държавно управление отхвърля претенциите на Пекин за суверенитет, споделя, че Китай употребява така наречен война в сива зона, което включва потребление на ексцентрични тактики за изтощение на врага, без в действителност да се прибягва до открита борба, включително изпращане на цивилни кораби в или покрай тайвански води.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР