Тайван призова Китай да запази самообладание, като заяви, че провокативните

...
Тайван призова Китай да запази самообладание, като заяви, че провокативните
Коментари Харесай

Тайван призова Пекин да прояви сдържаност и да спре с провокациите

Тайван прикани Китай да резервира хладнокръвие, като съобщи, че провокативните военни дейности на страната към острова единствено още повече утежняват интернационалния ѝ имидж.

Като част от Азиатско-тихоокеанския район Китай носи отговорност да работи за мира и стабилността, а не да се трансформира в агресор – това съобщи Ксавиер Чанг, представител на президентския офис.

Чанг реагира и на неотдавнашните провокации на китайските военни в Тайванския проток, както и на многочислените нахлувания в югозападната въздушна отбранителна идентификационна зона на Тайван.

По-рано тази седмица Китай разгласи, че ще организира военни учения наоколо до Тайванския проток, които съответстваха с тридневното визити на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Кийт Крач. Припомняме, че Пекин реагира остро на визитата, определяйки я като нарушаване на правилото „ Един Китай “ и се закани да даде „ нужния отговор “ без да дава повече детайлности.

На собствен ред Тайван акцентира, че военните закани единствено в допълнение ескалират напрежението и неустойчивостта в района. Въпреки това, държавното управление ще направи всичко по силите си, с цел да покаже на света същинското лице на Китай и да го разобличи в ролята му на агресор и зложелател на демокрацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР